Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Предай занаята си на дете от дом

Предай занаята си на дете от дом

Какво?

От няколко години доброволци на Фондация "Подарете книга" посещават домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна, подаряват книги и създават приятелства с децата.

Новата им инициатива "И после работа" е насочена към младежите, които излизат от дома. Статистически 1/3 от тях се настаняват при родителите си, когато навършат 18 г., 1/3 отиват в защитено жилище, а останалите трябва да се оправят сами. И трите групи обаче имат нужда от професия, занаят, с който да си изкарват прехраната.

Ако мислиш, че можеш да отделиш време, за да предадеш занаята си на дете, лишено от родителски грижи, включи се в каузата. Можеш да помагаш на деца от домове в цялата страна.

Кой?

Фондация "Подарете книга"

Защо?

Защо децата от домовете имат толкова ниски резултати в училище? В дома казват: "Ние се грижим да са здрави и нахранени. В училище отговарят за тези неща, ние не сме виновни." В училище се чува: "Ние ги учим точно както другите деца. Не може да имаме вина." Но проблемът кристализира, когато на 18 г. излязат от дома и "никой" не е виновен, че нямат работа. А пък ти можеш да промениш това!

Къде?

Домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна

Нужни умения?

Занаят – думата звучи много обща и е точно такава. От градинарство до програмиране, фризьорство, английски език например, занаят имаш и ако си фитнес инструктор, и ако си барман, музикант, занаят е всичко, което всички ние работим. Ако се колебаш дали има на какво да научиш децата, пиши на организаторите – може да се окаже, че заедно ще намерите с какво можеш да бъдеш полезен.

Транспорт?

Когато се налага пътуване до дом в друг град, организаторите го поемат.

Имаш още въпроси?

Задай ги на [email protected]

Как да се включа?

Натисни бутона "Включи се" и следвай инструкциите.

// снимката е от Meagan

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .