Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:
Подари увлекателни книжки и игри на деца от социално слаби семейства

Подари увлекателни книжки и игри на деца от социално слаби семейства

Какво?

Кой?

Защо?

Къде?

Нужни умения?

Нужна екипировка?

Транспорт?

Храна?

Здравословни рискове?

Ако е лошо времето?

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и следвай инструкциите.

// снимката е оттук

Registration closed

Stories

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  В петък, 8-ми май, 19 деца, позлватели на услугите на Център за обществена подкрепа - Съединение, получиха дарения от Кампанията "С книжки и игри - времето лети" от екипа и доброволци на Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България".

  Няколко от децата на място получиха подаръците си при строги хигиенни мерки, а останалите ще бъдат предадени на родителите от служителите на община Съединение и Центъра за обществена подкрепа.

  Предаването на даренията се състоя в заседателната зала на община Съединение в присъствието на кмета г-н Атанас Балкански, който изрази благодарност към организацията и връчи плакет на изпълнителния директор г-жа Лена Карналова.

  Същият ден бяха предадени и дарения на многодетно семейство от гр. Пловдив, живеещо в крайна бедност.

 • Krasimira Staleva

  Krasimira Staleva

  С удоволствие се включвам в мисията и се надявам да зарадвам децата.
  Успех на мисията и бъдете здрави!

 • Lena Lena

  Lena Lena (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Още малко детски усмивки от Кампанията! Благодарим от сърце на дарителите и добоволците, които се включиха до момента. Капанията продължава до 13 май. След нейния край ще публикуваме подробен отчет за нейното протичане.

 • Valentina Marinova

  Valentina Marinova

  Избрах да участвам в каузата „ С книжка и игри времето лети“, защото смятам, че духовната храна е не по-малко важна и жизнено необходима от физическата. Разрових се в шкафовете на порасналите ми вече деца и открих едно богатство – хубавите детски книжки. В момент на социална изолация едни от най-потърпевшите са нашите деца. Приклещени между четири стени очакват да ги забавляваме, така, че времето да мине бързо и с нетърпение очакват утрешния ден. За съжаление в България има дечица с нисък социален статус, които нямат елементарни игри, книжки и пособия за забавление и развитие на въображението и фината моторика. Затова с моите деца решихме да дарим няколко интересни книжки – книжки за оцветяване, приказки и образователни книжки. Силно се надявам, че ще възбудим интерес у децата към четенето на книги, защото любовта към знанието се събужда именно в най-ранна детска възраст. Вярвам, че с една книга може да се промени човешкия живот.

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Екипът и доброволци на дарителската кампания в действие

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Днес, 16.04.2020 г., част от даренията, които получихме чрез кампанията достигнаха до първите семейства в нужда в с. Скутаре и с. Маноле, както и до децата, настанени в КСУ “Олга Скобелева”, гр. Пловдив

  Благодарим на всички, които изпратиха и продължават да изпращат страхотни детски книги, игри и занимателни пособия! Продължаваме да набираме материали и те ще достигнат децата след Великденските празници.

 • Radoslav Petkov

  Radoslav Petkov

  TIME HEROES
  Основната цел, задача и стремеж на човешкото общество трябва да бъдат насочени към взаимопомощ и добро отношение към другия. Такъв е и примера от последния месец, през който човечеството е изправено пред сериозно изпитание в борбата с нов за учените вирус. Всички ние виждаме че всеки един акт, на подпомагане и помощ са от значение за по-доброто и по-бързо справяне със ситуацията.
  Особено важно е тази помощ и добри отношения да бъде ежедневно давана, показвана, изразявана от сърце към онези хора които съдбата е изпратила на този свят, обременени от тежки здравословни проблеми и трайни умствени или физически увреждания. Хора на които социалното и икономическото състояние не им позволява да оцелеят сами. Хора които също като нас имат нужди, чувства, мечти и стремеж към по-добро бъдеще.
  Мисиите в които участвам и ще участвам няма да ме направят герой и не е нужно. Достатъчно е онази малка частица добро която ще тръгне от мен, и събрана с друга такава, да направят едно ЦЯЛО.
  Мисия 1: Подари увлекателни книжки и игри на деца от социални слаби семейства. Получател: Асоциация „ Голям брат Голяма сестра“ – България
  Една част от нещата които изпратих са от колекцията на дъщеря ми. Това са няколко развлекателни детски книжки, книжки за оцветяване, цветни моливи, цветни химикали, блокчета и др.
  Мисия 2: Дари творчески материали за арт ателието на малките хора. Получател: Център по въпросите на малките хора – България
  Изпратените материали са: лепила, цветни картони, салфетки, оризова хартия, ластик и др.
  Извън мисиите в които групово участваме с моите колеги от УНИБИТ, искам да споделя едно мое благотворително участие, направено с помощта на моето хоби Спортен риболов. Лигата в която участвам в организирани състезания, която е само за служители на МВР, МО, НСО т.н., съвместно с Риболовен "Fishing sport club07" гр. Кюстендил организираха благотворително състезание.
  Целта беше да се подпомогне малкия Мити които е на 1, 7 месечна възраст и страда от детска церебрална парализа.
  Датата на състезанието беше на 01.03. 20 г. а мястото яз. Берсин гр. Кюстендил, участие взеха 60 колеги от различни структури на МВР. Освен такса за участие имаше кутия за доброволни дарения. Сумата която събрахме беше 2000 лв. Споделям това с Вас, защото съм изключително удовлетворен от организацията на всички тези хора и за пореден път спортът е За един мирен свят.
  Накрая искам да Ви Благодаря за възможността да бъда по-добър…
  С уважение Радослав Петков
  Гр. София
  15.04. 2020 г.

 • S'bina Eftimova

  S'bina Eftimova

  Споделих идеята на тази инициатива с приятели и заедно изпратихме книжки. Всеки има у дома си нещо което може да отдели, всеки може да намери време и ресурс. Книгите са онзи малък елемент от света ни, който ни дава надежда, учи ни да сме добри!

 • Alexandra Zaharieva

  Alexandra Zaharieva

  Здравейте, днес изпратих мои материали за игри за деца и за изработване на картички, декупажи, човечета от цветни телчета, дървени мъниста за герданчета,Великденско дърво и други, закупих и изпратих и играчки, образователни книжки за оцветяване, пластелин, флуомастери, блокчета, карти, пъзели,игри.Надявам се децата да се зарадват, да развиват уменията и въображението си, да си разнообразяват и да ги използват.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Zornitsa Nikolova

  Zornitsa Nikolova

  Здравейте. Имам няколко пъзела и една мозайка, които бих искала да подаря по мисията. Приемате ли такива материали?
  Поздрави,
  Зорница

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Здравейте! Да, приемаме такива материали. Благодарим Ви!

 • Zornitsa Stoilova

  Zornitsa Stoilova

  Здравейте, приемате ли и играчки (сортери за форми, играчки за бутане и дърпане) и книжки за бебета - от 0 до 3 г. ? Имам също напълно запазени детски обувки за деца от 0 до 2г. за всички сезони. Имат ли нужда семействата от такива неща или не са предмет на мисията?

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Здравейте, Зорница! Някои от семействата може би имат нужда от обувки и други артикули за бебета, но фокусът на мисията ни са деца в предучилищна и училищна възраст. По тази причина набираме основно помагала за по-големите, книги и игри.

 • Andzhelina anjelina_marinova

  Andzhelina anjelina_marinova

  Имам няколко книжки с Принцес принцове и такива детски работи обаче. На някои им липсва корица и някои думи съм ги подчертавала когато ги четях ще ги приемете ли всичко ле разчита няма надраскано и имам книга английски език за Български да се научат на английски език приемате ли ги

 • Lena Lena

  Lena Lena (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Здравейте! Книгите и игрите, които събираме трябва да са нови или добре запазени. Въпреки че, до момента сме получили някои книжки на английски език, предпочитаме да на ни изпращате материали на чужди езици, тъй като децата, на които ги подаряваме, обикновено нямат интерес в тази област.

 • Pavlina Damianova

  Pavlina Damianova

  Добър ден, искам да попитам понеже съм от Пловдив дали е удобно да мина да оставя нещата или предпочитате д абъдет изпратени по кориер?

 • Lena Karnalova

  Lena Karnalova (Асоциация "Голям брат Голяма сестра – България")

  Здравейте! Можете да донесете нещата в офиса ни. Адресът е ул. "Драган Цанков" 34, на гърба на мол Марково тепе, от 10 до 17 часа. Оставям Ви телефон за връзка - 0899702295.

  Ще Ви очакваме! Поздрави,Юлия

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .