Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Работи за солидарността между поколенията

Работи за солидарността между поколенията

Какво?

"Бягащото чудо" е спортно мероприятие за деца и младежи. Чрез организирането на благотворителния крос "Каритас София" цели събирането на дарения за дейностите на организацията, насочени в подкрепа на старите хора и по-специално по програмата "Домашни грижи". Кросът се организира от "Каритас София" с подкрепата на Столична община по повод Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. Инициативата се осъществява по подобие на Австрийския проект "LaufWunder".

Една от целите на проекта е, чрез участието на ученици в благотворителен крос, да се наберат средства за дейности, насочени в подкрепа на старите хора. Основната цел обаче е децата да станат съпричастни с проблемите на възрастните хора, по-социално ангажирани и по-отговорни.

Докато кросът тече, на сцената в Борисовата градина ще има забавна програма с музика, танци, представления. Благодарение на спонсори и партньори за децата ще има осигурени награди. Ще има и почерпка за всички. В разположени около сцената шатри възрастни хора ще демонстрират различни занаяти.

Нужни са доброволци, които да помагат в деня на събитието с организацията, украса, ограждане на трасе, грижа за децата, броене на обиколките на децата, раздаване на сертификати за участие и награди.

В седмицата преди кроса ще има разпределени екипи от доброволци по училищата, където "Каритас София" не е провеждала предварителна кампания. Доброволците ще раздават листовки и ще канят ученици да се включат.

Кросът започва в 10:00 ч. на 29.09.2012 г. пред Лятната сцена в Борисовата градина в София.

Защо?

Учениците ще бъдат поощрени да съчетаят своята спортна активност, изобретателност и ентусиазъм с конкретен социален ангажимент.

Къде?

Лятната сцена в Борисовата градина, София

Нужни умения?

Ако си мотивиран, с желание за работа с деца, ако си отговорен, организиран и приветлив - ти си точният човек.

Храна?

За доброволците се осигурени вода и лека закуска.

Ако е лошо времето?

Събитието ще бъде преместено за друг ден и проведено в зала.

Как да се включа?

Натисни бутона "Включи се" и следвай инструкциите.

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .