Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Помогни на бежанци да се адаптират в България

Помогни на бежанци да се адаптират в България

Какво?

Вече повече от 4 г. Каритас София и Си Ви Ес – България организират доброволчески проект в Интеграционния център за бежанци в Овча Купел към Държавната агенция за бежанците. През 2014 г. започнаха работа и в центъра във Военна рампа, а през 2015 г. планират да разширят дейностите, покривайки и центъра във Враждебна. Проектът осигурява възможност на стотици доброволци да помагат на деца и юноши от 5 до 17 г., както и възрастни да се адаптират по-лесно в българското общество. Днес проектът предлага различни занимания: уроци по български, английски и компютърни умения, арт работилници, музикални и спортни занимания, както и екскурзии, а доброволците организират фондонабиране и популяризиране на проекта.

Екипът търси свежа енергия и набира нови доброволци, които заедно с продължаващите в проекта участници ще доброволстват през следващите 4 месеца - от 2 февруари до 29 май 2015 г. Заетостта ще бъде в удобни за доброволците дни, поне веднъж седмично (без уикендите) за два часа, в които те ще организират сесии по български език, английски език, комютърни умения, арт/спортни/музикални дейности.

Кой?

Каритас София и Си Ви Ес – България

Защо?

В поредната година, в която България няма интеграционна програма за бежанци, помощта на доброволците е ключова за адаптацията на деца и възрастни. Подай ръка на хората, които са избягали от война.

Къде?

В центровете на Държавната агенция за бежанци в София:

 • Овча Купел (кв. Овча купел, ул. Монтевидео 21А);
 • Военна Рампа (ул. Локомотив 11, Сердика – Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване);
 • Враждебна (бул. Ботевградско шосе 270)

Изисквания към кандидатите?

 • Навършени 18 г.;
 • Да имаш свободна сутрин (10:00-12:00 ч. или 11:00-13:00 ч.) или следобед (14:00-16:00 ч.) през седмицата;
 • Да имаш желание и умения да работиш с деца и младежи;
 • Да искаш да бъдеш полезен и си отговорен към поетите задължения;
 • Да имаш желание да работиш с деца, младежи или възрастни по една от следните теми: български език, английски език, комютърни умения, арт/спортни/музикални дейности;
 • Да си отговорен и готов за самостоятелна работа (под менторството на координаторите на проекта) след първоначално проведено обучение;
 • Да имаш интерес към различните култури.

Нужни умения?

Опитът в работата с деца е предимство, както и образование в сферата на социалните дейности и/или педагогиката. Владеенето на арабски език и/или фарси би било полезно при работата с бежанците; владеенето на други езици е плюс.

Предвижда се предварително обучение за работа с бежанци, както и практически упражнения за запознаване с конкретната работа и условия (планирано за 31 януари - 1 февруари).

Нужна екипировка?

Необходимите материали за работа се осигуряват от Каритас София и Си Ви Ес – България.

Как да се включа?

Натисни бутона "Включи се" и следвай инструкциите.

// снимката е предоставена от организаторите

Кандидатствай до 29 May 2015

The mission is from 2 February 2015 until 29 May 2015

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Iva Ivanova

  Iva Ivanova

  Здравейте, бих искала да попитам дали няма възможност за организацията на по-късни уроци ( след работно време - след 17,30ч.) за юноши или възрастни. В предложените от вас часове за жалост съм на работа, но след това и през почивните дни бих могла да взема участие в проекта. Имам опит в преподаването на немски и английски език и съм била EVS доброволец. По тази причина се заинтересувах от акцията ви. Благодаря за отговора!

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Ива, привет, за съжаление възможност за след работно време и уикенд засега няма поради договореност с Държавната агенция за бежанците. Въпреки това можеш да пишеш на [email protected] (по възможност на английски), защото Каритас и Си Ви Ес понякога организират извеждането на децата през уикенда и е възможно да се включиш тогава.

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .