Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Подари зимни дрехи на деца и възрастни бежанци

Подари зимни дрехи на деца и възрастни бежанци

Какво?

Проектът за бежанците е съвместна инициатива между Си Ви Ес България и Каритас София. Те предлагат образователна помощ и широк спектър от активности за деца и възрастни бежанци съвместно с Държавната агенция за бежанците в София, България. От 2011 г. насам над 200 доброволци са участвали в проекта.

Зимата наближава и хората в бежанските центрове в София имат спешна нужда от топли зимни дрехи и обувки. Набират се чисти и запазени:

 • Детски дрехи и обувки;
 • Обувки, якета, палта, пуловери, панталони и дънки за възрастни.

Кой?

Си Ви Ес - България, Каритас - София, Държавна агенция за бежанците

Защо?

Идва зима, а много от бежанците нямат топли дрехи за себе си и децата си.

Къде?

Даренията се събират в София (натисни зеления бутон "Ще участвам" за точните адреси), но могат да бъдат изпращани и по куриер/поща от цялата страна.

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и следвай инструкциите.

// снимката е оттук

Registration closed

Stories

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

 • Liliana Valiavicharska

  Liliana Valiavicharska

  Имах наистина голямо желание да помогна на хората да имат топли дрехи за зимата и затова събрах якета, шалове, шапки, ботуши и апрески, които вече не нося. Но останах силно РАЗОЧАРОВАНА, защото когато моят приятел ги е закарал в Интеграционния център в Държавна агенция за бежанците на бул. Монтевидео 21А, там са му казали, че вече не приемат дрехи. И са го върнали с целия огромен плик, който носеше. Датата беше 31.10, а пишеше, че срокът е до 02.11. Моля, да давате коректна информация и да не разкарвате хората напразно! Сега и дрехите и обувките няма да стигнат до нуждаещите се.

 • Todor Dobrev

  Todor Dobrev

  До център Аделанте няма големи, нито малки табелки, които да ти помогнат да стигнеш. Там не ти се нуждаеш от помощ за да ги намериш, там ти можеш да окажеш помощ, за да бъде намерена топлина до истински нуждаещите се. Минахме през полу-разрушен безистен, който ни отведе до една малка постройка. Отворихме вратата, а вътре в една стая 8 души изучаваха български език, а в другия край бяха струпани кашони, чували и пликове с дрехи и обувки. Там оставихме и нашите, с които преди това не исках да се разделям - от сантименталност. В такива мигове, обаче, не може да останеш сантиментален. Забравяш себе си и решаваш, че твоя сантимент не е така скъп, както топлият уют на човек без дом. Реших, че всичко скъпо, което притежавам е в мен, а с другото мога да се разделя. Но аз дори не се и разделих с част от любимите си дрех, аз ги предадох напред - към нов живот.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • l'chezar georgiev

  l'chezar georgiev

  защо всички приемни пунктове не са предвидили работното си време за работещи хора, с изключение на аделанте? това предварително обрича мисията на нисък процент успеваемост.

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Защото на домакините не е възможно да осигурят човек извън работно време. Все пак Аделанте са успели и ви очакват в рамките на цели 7 часа всяка събота.

 • Donka Kalcheva

  Donka Kalcheva

  Здравейте, искам да попитам дали има възможност да донеса дрехи след 2 ноември (на 3-ти или 4-ти) където и както е удобно, без да създаваме допълнително натоварване. Благодаря.

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Тогава ги занесете при Съвет на жените бежанки - София, ул. Братя Миладинови 66, всеки четвъртък между 9:00 и 17:00 ч.

 • Elmira Ismail

  Elmira Ismail

  Здравейте. Кликнах върху "Ще участвам", но не получавам никакви инструкции, нито адреси, на които мога да изпратя дрехи. Моля за помощ!

 • Kalina Baeva

  Kalina Baeva

  Здравейте, аз също след като кликнах " Ще участвам " не получавам никаква допълнителна информация относно адреса и условия за изпращане.

 • Valentina Velikova

  Valentina Velikova

  Здравейте, моля дайте информация къде и кога можем да занесем даренията. Освен от дрехи има ли нужда от завивки?

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Момичета, ако рефрешнете страницата, не виждате ли това?
  Завивки - в рамките на тази кампания - не.

 • Katia Atanasova

  Katia Atanasova

  Има ли нужда от бебешки дрешки?

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Да, бебешките също са добре дошли.

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .