Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Помогни за промяната на наркополитиката

Помогни за промяната на наркополитиката

Какво?

Включи се в кампанията за промяна на българската политика по наркотиците, като превеждаш статии, свързани с войната с наркотиците, от английски език.

За да се включиш - пиши на [email protected] От фондацията ще ти изпратят конкретни материали за превод.

Защо?

Акцентът в българската политика по наркотиците продължава да бъде репресията, законовото преследване и наказанието. В същото време в страната няма държавна заместителна програма, която да не е с дълъг списък на чакащи, много от които умират, преди да дойде редът им. Няма нито една терапевтична общност, която да работи с държавно финансиране.

Движение „Зона политика“ се стреми да предизвика дискусия по отношение на настоящата политика по наркотиците – в света и в България – и преразглеждане на начините, по които обществото и държавата адресират употребата на нелегални наркотици. Мерките на тежка репресия към хората, употребяващи наркотици, са безсмислени, несправедливи и неефективни. Заради погрешно насложени ценности в продължение на десетилетия, те изместват развиването на програми, осигуряващи възможност за информиран избор, подкрепа, лечение и рехабилитация.

Движение „Зона политика“ ще провокира по-различната гледна точка към дългогодишното табу, свързано с употребата на нелегални наркотици, и ще се стреми да търси промяна на политиките в България.

Къде?

Онлайн.

Нужни умения?

Английски език.

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .