Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:
Иди на гости на възрастните хора в социален дом в Пловдив

Иди на гости на възрастните хора в социален дом в Пловдив

Какво?

Кой?

Защо?

Къде?

Нужни умения?

Нужна екипировка?

Транспорт?

Храна?

Здравословни рискове?

Ако е лошо времето?

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и следвай инструкциите.

// снимката е оттук

Registration closed

Stories

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  През изминалата събота отново бяхме при нашите приятели от Дома за възрастни "Св. Василий Велики" гр. Пловдив. Изключително сме впечатлени от постъпката на две млади момичета - Христина и Рая! Те се свързаха с нас благодарение на Time Heroes! Рая тръгва от Благоевград в 4 часа сутринта, за да отиде да вземе приятелката си от София и след това двете да дойдат до Пловдив, за да бъдат заедно с нас при възрастните! Наистина доблестна постъпка!
  Благодарим ви, мили момичета! Не знаем дали повече ще ви видим, защото все пак си е разстояние, но винаги ще ви помним и винаги сте добре дошли ! Благодарим от сърце!
  Ако и ти желаеш да се включиш с нас, можеш да се свържеш чрез инициативата ни тук TimeHeroes, чрез Instagram или пиши на [email protected].
  Очакваме те!

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте! Благодарим на всички ДоброТворци, които са се включили тук и желаят да вземат участие в инициативата ни "ЗАЕДНО ПРИ БАБА И ДЯДО". Ако имате възможност и можете да планирате, винаги сте добре дошли! Ако някои от вас не са се включили във фейсбук групата ни "ДоброТворци Поколения заедно" е добре да го направите, за да бъдете информирани не само за тази инициатива, но и за други. Вече втора година ДоброТворци посещават ВСЯКА СЪБОТА възрастни хора в Дом "Св. Василий Велики" гр. Пловдив /след магазин Маркита/ на Коматевско шосе. Ако сме достатъчно ДоброТворци се разделяме на два екипа и посещаваме повече възрастни. Така че още веднъж благодарим Ви. Винаги сте добре дошли. Можете да се запознаете с Кодекса на добротвореца, който е публикуван на платформата "НПО портал" и Отчета на фондацията за 2017 година. Благодарим ви!

 • Tsvetomira Dimitrova

  Tsvetomira Dimitrova

  Когато в забързаното наше време си позволим да си поемем дъх и да се гмурнем за час безвремие при дамите в дома, тогава на сърцето става леко, усмивката ни грейва на лицето, обич и радост споделени ни дават вяра и така окрилени завръщайки се в ежедневния си ритъм, препускайки между задачи най-различни, мисълта за баба ни променя и отваря очите ни за туй, що в живота има смисъл!
  Благодаря за това, че я има тази мисия! Възможността да се докоснеш до дамите в дома - всяка със своята съдба, история и индивидуалност, е неоценим дар! И шегите, и игрите, и закачките, и историите - всичко е безкрайно истинско и неповторимо!

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Всяка събота, ДоброТворци от фондация "Поколения заедно" посещаваме нашите приятели от дом за възрастни "Св. Василий Велики" гр. Пловдив. Там сме в 9,30 часа и времето до 11,30 часа минава толкова бързо,
  че не го усещаме. Скоро посетихме заедно театралната постановка "Боряна", а на пролет планираме други приключения заедно.
  Заедно измислихме "реална бабина фейсбук страничка" и всеки път пишем мисъл или пожелание. Ако желаеш и имаш възможност,
  винаги можеш да се включиш !

 • Marieta Dimitrova

  Marieta Dimitrova

  Бях на 14г., когато отидох да уча в друг град и нямах време да бъда дълго с бабите и дядовците ми, а сега вече тях просто ги няма...
  Доброволец съм в тази мисия и съм имала две срещи с дамите от Дома досега. Тази седмица предстои третата ни среща. Невероятно е колко позитивизъм, нормалност и човечност може да открие човек на такова място. Те не се оплакват и не натоварват другите с болежките и проблемите си. Прекрасно е, че всеки път броят на доброволците е различен, идват много млади момичета и момчета (ученици) и винаги намираме общи теми за разговор. Тази седмица ще се забавляваме като разгледаме програмата на театъра за декември, ще си изберем постановка и ще четем, защото при нас винаги е забавно и весело.

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Тази Бнеделя, 19.11.2017 година, заедно с нашите приятели от дома бяхме на гости на възрастни хора от село Медово, обл. Стара Загора, за да отпразнуваме заедно Денят на християнското семейство. Поканата получихме от кмета на селото г-жа Станка Стоянова. Посрещнаха ни сърдечно - имаше етнографска изложба, музикално-театрална част и обилен обяд, който завърши с хоро навън. Беше вълнуващо да видиш грейналите лица на възрастните дами от дома и постоянно повтаряха - днес наистина сме ПОКОЛЕНИЯ ЗАЕДНО, защото те получиха музикален поздрав от деца, запознаха се с нови приятелки и получиха и бъдещи покани за бъдещи празници. Там в село Медово винаги сме добре дошли.

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте! Продължаваме с посещенията при нашите приятели всяка събота! Който желае и има възможностQ може да се включи! Очакваме те!

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте! От пролетта на т.г. всяка събота имаме организирани посещения при нашите приятели от Дом за възрастни хора "Св. Василий Велики" гр. Пловдив. Толкова сме щастливи, че имаме приятели там. Всяка събота те ни чакат с нетърпение! Играем на развален телефон, четем книги, споделяме идеи. Възрастните хора получиха официална покана да гостуват в село Медово за празника на християнското семейство и сега тече трескава подготовка за това.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Milena Iordanova

  Milena Iordanova

  Здравейте, искам да попитам как става определянето и организацията на посещенията? Ще се радвам много да се включа, но има уиленди,в които съм ангажирана. Предварително ви казвам кога мога или вие имате определени дни и часове и когато мога се включвам? Благодаря предварително за информацията! :)

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте! Всяка събота в 9,30 часа има организирано посещение при възрастните хора от Дом "Св. Василий Велики" . Ако желаете да се включите , можете да се присъедините към фейсбукстраницата ни ДоброТворци Поколения заедно, за да може да бъдете по-добре информирани за всяко посещение, а и други инициативи на фондацията.
  Приятен ден!

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте, ДоброТворци!
  Екипът на Фондация "Поколения заедно" Ви благодари, че се включвате в тази толкова скъпа за нас инициатива ЗАЕДНО ПРИ БАБА И ДЯДО! Информираме Ви, че всяка събота от 9,30 часа има организирано посещение при възрастни хора в Дом "Св. Василий Велики". Изчакваме се пред Дома и влизаме заедно при тях. По принцип посещаваме възрастни дами на петия етаж на Дома. Носим книги, снимки, любими игри, лека почерпка за бабиното кафенце и прекарваме време с тях до 11,15 часа, защото в 12.00 часа те са на обяд! Ако желаете може да се присъедините към фейсбукстраницата ни ДоброТворци Поколения заедно, за да можете да получавате информация за всяко едно посещение в дома, а и други наши инициативи!
  Приятен ден !

 • Daniela Ilchova

  Daniela Ilchova

  Виждам от написаното,че е за предпочитане по-млади хора да участват.Аз съм на 56 години.Подходящо ли е да се включа или е по-добре да избера друга мисия?

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте, Даниела Илчова! Няма ограничение за възрастта на доброволците. Всяка събота сме там от 9,30 часа! В инициативата ни са участвали майки с деца, баби с внучетата си, ученици, работещи, студенти. Заповядайте!

 • Elena Kalpakchieva

  Elena Kalpakchieva

  Здравейте!
  Бих искала да участвам в мисията, но в събота точно работя. Пише, че има възможност за посещения през седмицата, случват ли се и кога ще има отново?

 • Kristiana Sheitanova

  Kristiana Sheitanova

  Тъй като съм под 18 години и трябва да представя декларация за информирано съгласие от родител тази декларация на място ли трябва да бъде попълнена или по електронен път може?

 • Vania Shopova

  Vania Shopova

  Здравейте!
  За тези посещения има ли организиран транспорт от София до Пловдив или трябва да се отиде на място в дома?

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравейте! Няма организиран транспорт от София до Пловдив. Ако сте от София, можете да намерите подходяща инициатива, в която да участвате. В тази инициатива участват добротворци от гр. Пловдив и областта, но от София са идвали добротворци, когато са имали работа в Пловдив.

 • Margarita Gancheva

  Margarita Gancheva (Фондация "Поколения заедно")

  Здравей, Добротворец! Месеците юли и август няма да има организирани посещения при възрастните ни приятели от Дома, тъй като голяма част от тях отиват по родните си места,
  а и доброволците също се нуждаят от почивка. Ако си доброволец, участвал в поне пет гостувания в Дома и желаеш през тези два месеца да посетиш възрастен човек, следва да се свържеш с администрацията на фондацията, за да ти бъде издадено удостоверение, че си доброволец към фондацията, което да ти послужи пред администрацията на Дома.
  В противен случай няма да бъдеш допуснат от охраната.
  Желаем ти вълнуващо и слънчево лято!
  Месец септември с нови сили отново ще продължаваме! До есента!

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .