Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:
Бъди ментор на ученик от малко населено място

Бъди ментор на ученик от малко населено място

Какво?

Кой?

Защо?

Къде?

Нужни умения?

Нужна екипировка?

Транспорт?

Храна?

Здравословни рискове?

Ако е лошо времето?

Как да участвам?

Натисни зеления бутон "Ще участвам" и следвай инструкциите.

// снимката е оттук

Кандидатствай до 29 October 2020

The mission is from 5 December 2020 until 18 June 2021

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Khristiana Stoianova

  Khristiana Stoianova

  Здравейте. Искам да попитам какви теми се очаква да се обсъждат на срещите между ментор и ученик? Какъв трябва да е крайният резултат от тях? Също така тези 3 общи събития къде ще се провеждат, в случай, че са присъствено? Благодаря.

 • Iglika Atanasova

  Iglika Atanasova (Фондация "Ук")

  Здравей, Хриси, и благодарим за интереса ти!
  Темите за обсъждане с учениците биха се конкретизирали взависимост от интересите на самия ученик/ученичка. Със сигурност в началото са по-опазнавателни, идеята е ментор и ученик да изградят доверие помежду си, ученикът да споделя в какво се чувства добър, какво му доставя удоволствие, в какво би желал да напредне. Целта на програмата е учениците да опознаят по-добре самите себе си и да тестват по някакъв начин настоящите си интереси към различни професионални кариери: било то чрез запознаване с хора, които са поели по пътя на съответната кариера, или чрез стаж, или чрез организиране на собствен проект или посещение на някакво място или събитие. Цел ни е също и учениците да развиват разнообразни умения, които ще са им полезни в реализацията като целеполагане, организация на времето и др. В тази връзка очакваме всеки ученик с помощта на своя ментор да си постави лични цели и да създаде индивидуален план за тяхното изпълнение, като ние от организационния екип съдействаме с примерна рамка за този план. Интересите на хората често се променят, особено на учениците :) Затова крайната цел на програмата не е всеки ученик задължително да знае точно какво иска да работи, въпреки че и това е възможно. По-скоро целим да им помогнем да се ориентират за посоката, да ги научим как сами да проучват за различни възмосности и какви стъпки да предприемат, ако искат да се възползват от тях.
  Относно 3-те събития: ако ги провеждаме присъствено по-всяка вероятност поне едно от тях би се провело в региона (общ. Ябланица и Луковит) като за целта обикновено ползваме помещения в местно училище или читалище. Понякога съчетаваме събитията с посещение на конкретно място или среща с интересни гост лектори, до момента такива сме имали в София.

 • Lachezar S

  Lachezar S

  Страхотно инициатива. Поздравления!
  Мога ли да участвам ако живея извън България?

 • Iglika Atanasova

  Iglika Atanasova (Фондация "Ук")

  Здравейте, Лъчезар! Много благодарим за интереса Ви! Миналата година имахме ментор, който беше базиран извън България, и се получи успешна комуникация с ученичката. По принцип можете да се включите, но за съжаление вчера вече прекратихме набирането на хора за това издание на програмата, тъй като получихме в пъти повече заявки от ментори, отколкото от ученици :) Ще се радваме обаче ако ни пишете на [email protected], за да имаме контакт с Вас и да Ви пишем при следващо набиране на ментори :)

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .