Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:

Sorry, this mission is not available in English.

Click here to browse all available missions in English.

Помогни на бежанци и мигранти с вещи и дрехи

Помогни на бежанци и мигранти с вещи и дрехи

Какво?

Получилите бежански статут семейства започват да градят живота си отново. Oбикновено те нямат работа, жилище и вещи. За да създадат нов дом в България, се нуждаят от мебели, чаршафи, пердета, одеяла, покривки, готварски съдове, прибори, различни електроуреди, дрехи, обувки, играчки за децата.

В Специалните домове за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в квартал Бусманци на София и в град Любимец се настаняват нелегални имигранти, както и хора, търсещи закрила и очакващи регистрация за процедура в Държавната агенция за бежанците, понякога това са цели семейства с деца. Някои от чужденците биват задържани в тези домове за доста дълъг период от време без присъда. Тъй като държавата не отделя достатъчно средства, настанените в тези домове имат остра нужда от дрехи и обувки, както и от занимателни пособия – топки за спорт, книги, игри, стари фитнес уреди. За СДВНЧ в Бусманци са нужни и стари пейки и столове.

Набираме и доброволци от София с автомобили, които желаят да подпомогнат кампанията с еднократно превозване на даренията до Клуба на бежанеца в кв. Илиянци някой петък между 10:00 и 15:00 ч.

По отношение на дрехите и обувките - моля, имайте предвид, че приемаме само сезонни, при това достатъчно запазени, че и самите вие да бихте ги сложили при нужда. Най-търсени са мъжките (за настанените в СДВНЧ). Моля, разпределете дрехите в торби/чували/кашони според това дали са мъжки, женски или детски.

Кампанията е целогодишна; стартира през декември 2010 г.

Кой?

Звезда Ванкова & Бистра Иванова, доброволци.

Къде?

София

Транспорт?

Засега работим само на територията на София. При интерес от страната дарителите сами трябва да намерят начин да транспортират вещите и дрехите до столицата.

Как да се включа?

За момента каузата не приема нови дарения.

Registration closed

Stories

No stories published.

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Darinka Georgieva

  Darinka Georgieva

  Здравейте, Звезда!
  Има ли изисквания към вещите, по-специално дрехи и обувки? За каква деца или възрастни са?
  Кога се събират?

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Привет, Дарина,
  Позволявам си да отговоря от името на Звезда :-)
  Събираме дрехи и обувки за абсолютно всякакви деца и възрастни; приемат се всякакви размери и стилове (високи токчета, официални костюми, бомбета, спортна екипировка, кецове, вечерни рокли)! Хубаво е дрехите и обувките да бъдат сравнително запазени - толкова, че да стават за носене отново :-)
  Кампанията тече ежегодно - когато се съберат достатъчно дрехи за една кола, ги караме в Клуба на бежанеца или се свързваме със служители на СДВНЧ. Когато самата вие сте готова с пакетите, пишете на Звезда или мен на посочените по-горе мейли, за да уточним детайлите (кой пункт ви е най-удобен, по кое време ще го намерите отворен и т.н.)
  Бъдете сигурна, че всички вещи отиват по предназначение и сме полезни на хора в нужда!
  Всичко хубаво и благодарим за интереса!
  Бистра

 • Zvezda Vankova

  Zvezda Vankova

  Здравейте и от мен, Дарина! Можете да видите кампаниите до момента тук - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150521734051671.371695.533716670&type=3&l=fe1be38cd4 или тук:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150243143491671.324484.533716670&type=3

 • Marina Ivanova

  Marina Ivanova

  Здравейте!
  Имате ли пункт в Пловдив?

 • Bistra Ivanova

  Bistra Ivanova

  Засега нямаме, но ще помислим дали можем да организираме нещо. Моля, пуснете ни мейлче, за да държим връзка :-)

 • Zvezda Vankova

  Zvezda Vankova

  Благодарим за интереса! Ще помислим за вариант и за Пловдив. Ако имате път към София, също можем да се уговорим. Както виждате няма краен срок, така че не сме ограничени от времето :)

 • marchela ivanova

  marchela ivanova

  Хей, хей!
  И аз имам един въпрос. Когато отида в Арт хостела, при кого да оставя нещата, които съм приготвила? Благодаря.
  Прекрасен ден! :)

 • Zvezda Vankova

  Zvezda Vankova

  Най-добре търсете Анна Ходкевич. Можете да й пишете във ФБ или да ми изпратите е-мейл, за да ви дам нейния номер. Също така, офисът на Image in Travel на ул. Уилям Гладстон 63 е пункт, който е сравнително близо до Арт хостела.

 • Здравейте!

  Как можем да се включим от Варна?

 • Здравейте!
  Как можем да помогнем от Варна?

More questions:

| Next > Last > >

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .