Dyslexia Font | BG EN

TimeHeroes

Do more good.
What is TimeHeroes?

Search:
Pet a dog from a shelter and take it for a walk

Pet a dog from a shelter and take it for a walk

What?

Animal Rescue Sofia (ARS) is a young Bulgarian organization, founded by volunteers with the goal of solving the stray dogs and cats problem. The Farm is the first non-governmental shelter in the city, founded by citizens who care about animals. After an incredible support campaign ARS fundraised enough to buy a new shelter for the animals.

Every weekend from 11 am volunteers are needed to take the dogs for a walk and help them socialize. This way “the kids” from the shelter learn that people are friendly and also learn to go out on a leash, to communicate with Homo Sapiens and become “human” dogs instead of “street” ones.

Who?

Animal Rescue Sofia

Why?

With your help dogs socialize, increasing their chances to be adopted.

Where?

Sofia, "The Farm" Shelter (map and directions)

Skills needed?

To love animals and not be squeamish.

Equipment needed?

Take scruffy clothes and shoes; you can take some more clothes if changing is needed; take wet wipes

Transportation?

There is no transportation organized. It is better to travel by car. There is a bus to the shelter - line number 90.

Food?

There is no food. The nearest point is a Lukoil gas station, so be prepared. Take some water with you.

Health risks?

There are some because these are living creatures. That is why kids without parents are not allowed. All first time volunteers must fill application forms. (There haven't been any accidents for 3 years).

Bad weather?

If there is an earthquake, a tsunami, a hurricane or if the Apocalypse comes - the dogs will not be taken for a walk. If it is wet or it is a holiday, you are welcome, the Shelter is surely working. It is open 365 days in the year.

How to participate?

Press the green "I will do it" button and follow the instructions.

// photo by ARS

I will do it!

Hero, by joining this mission, you agree that your e-mail and your name will be shared with the organizer of the mission, so that he can contact you if needed. Your data will NOT be shared with anyone else. See our privacy.

Join mission!

Stories

Once a mission you participate in ends, you can tell us how it went in a couple of sentences ("it was great" won't do).

It's simple: after the end we send you instructions - follow them. This way you earn points and rise in rank , others get inspired and we're all happy.

 • Nikola Penev

  Nikola Penev

  Малко са приютите в България в които се полагат толкова много грижи за животните, както това се прави в приют Фермата. Ветеринарите, гледачите и доброволците работят без да пестят силите си и резултатите са на лице - хиляди спасени и осиновени животни от цялата страна.

 • Nikol Georgieva

  Nikol Georgieva

  Изключително много се радвам, че посетих приюта със сестра ми. Кученцата бяха много сладки и игриви, всички нямаха търпение да бъдат разходени. Направо пощуряваха като ставаше въпрос за кренвирши. Определено бих го посетила отново.

 • Kristina Georgieva

  Kristina Georgieva

  Лесно намерихме приюта. Хората бяха изключително позитивни и любезни. Кучетата бяха големи сладури, доста енергични и игриви. Беше страхотно изживяване, което със сигурност бих повторила.

 • Svilen Kirov

  Svilen Kirov

  Здравейте. Сигурно от повече от година се каним с приятелката ми да посетим приюта, но все не успявахме. Тази неделя най-накрая успяхме и преживяхме един прекрасен момент. Сблъсъкът с толкова създания с различни съдби, но обединени от жаждата и нуждата от любов, те кара да почувстваш живота. С радост забелязах броя на доброволци как растеше в продължението на деня и грижата, която всеки бе готов да даде. Няма по ценно нещо от това да видиш радостта в нечии очи. Определено няма да е последния път, в който ще посетим приюта :)

 • Gabriela Stoimenova

  Gabriela Stoimenova

  Животните са много послушни, добри и игриви. Ще се радват на лакомство, но най-ценно за тях ще бъде времето прекарано с вас! :)

 • Tsarina Borisova

  Tsarina Borisova

  Прекрасният Рони ❤️❤️

 • Antoniia Mangusheva

  Antoniia Mangusheva

  С моят приятел ходим от време на време при тези сладури. Когато отида честно казано ми става мъчно за горките кученца, но в същото време виждам как се радват на колкото внимание което им отделяш, а това надвива тъгата. Винаги когато отида се радвам да видя най-очарователните опашатковци.

 • Iliiana Popova

  Iliiana Popova

  От много дълго време се канех да отида в приюта и миналата седмица бях с една приятелка. Хората са много мили и кученцата са прекрасни. Всяко едно куче е уникално по свой собствен начин. Разходихме се, дадохме им лакомства и си поиграхме - мога да го правя с дни. Кученцата се нуждаят от любов и забавление и сме решили да ходим всяка събота. Ето и малко снимки:

 • Ailin Rafieva

  Ailin Rafieva

  Бях в приюта преди няколко седмици, канех се от дълго време, но все не успявах да се организирам. Съжалявам, че по-рано не успях да отида, кученцата са много мили, макар и някои от тях наплашени! Важно е да им се покаже, че не всички хора са лоши като тези, които са срещали до сега!
  Беше приятно, разходихме се, поиграхме си, оставихме им лакомства, отново бих отишла - надявам се скоро!

 • Krasi Kircheva

  Krasi Kircheva

  Здравейте,
  преди 2 седмици ходихме в приюта и въпреки, че ни е на 300 км. път и нямаме възможност да ходим всяка седмица, със сигурност при всяка възможност сме там. Хората там са страхотни, много отзивчиви и спокойни включително и останалите доброволци. Докато разхождахме кучетата така добре се сработихме с всички, че имахме чувството, че се познаваме и правим това от години.
  За кучетата това е най-малко, което можем да кажем. Абсолютни сладури, дисциплинирани, добродушни и с невероятно много любов в очите.
  Това бяха едни от най-пълноценните и приятни 3 часа, които сме прекарвали. Благодарим Ви!

 • Liliana Valiavicharska

  Liliana Valiavicharska

  Това лято ходихме два пъти с приятели във Фермата да разхождаме кучета. Ходили сме и преди в стария приют. Преживяването е страхотно, толкова позитивно и зареждащо с енергия! Когато видиш как кучетата скачат от радост и махат с опашки, щом наближиш тяхната клетка, осъзнаваш, че ти си техния човек в този половин час на свобода. Някои искат да тичаш с тях докато останеш без дъх, други лягат и искат само да ги галиш, но всички са толкова щастливи, че каквото и да правиш, дори само да вървиш с тях, да им говориш и да ги галиш, това ги кара да се чувстват обичани, че са получили внимание и ласка. Горещо го препоръчвам на всички, които обичат животните – отидете, разходете се, порадвайте се на кучетата! Вземете и приятели, ще им хареса! Ние със сигурност ще отидем отново :)

 • Iv Balkanska

  Iv Balkanska

  Бях там преди няколко седмици. Хората са много готини и позитивни, кучетата са големи сладури (исках да си взема всички за вкъщи <3). От спирката на рейса до Фермата лесно се стига (на мен ми изглеждаше много далеч на картата :Д). Преживяването е страхотно, пък и е доста добър фитнес :Д

Questions

Something's not clear? Ask, we answer quickly.

 • Jenny Parvanova

  Jenny Parvanova

  Може ли да ми кажете на коя спирка се слиза с автобус 90? Благодаря :)

 • Gergana Ruseva

  Gergana Ruseva

 • Stella Raycheva

  Stella Raycheva (Animal Rescue Sofia)

  Привет, Джени :)
  Трябва да слезете на спирка “Хан Богров” /веднага след Лукойл/ и да се върнете малко назад по пътя. От спирката до приюта има 5-10 минути пеша.

 • Paolina Daskalova

  Paolina Daskalova

  Здравейте :) Имате ли нужд от поводи и каишки?

 • Alexandra Mincheva

  Alexandra Mincheva (Animal Rescue Sofia)

  Здравейте Паолина. По принцип имаме нужда - да. Част от нашите старши доброволци правят поводи от дарени ни въжета, но не винаги смогваме с бройката, така че приемаме и дарения на такива.

 • Snezhina K'ncheva

  Snezhina K'ncheva

  Здравейте! Фирмата, в която работя има ден на доброволеца (тази година на 22Апр16). Тъй като е възможно колеги да проявят интерес към мисията се чудех дали инициативата ще продължи и през април и дали датите ще се запазят (дали можем да дойдем в петък, а не записаните събота и неделя)? Ще се радвам ако можете да ми пишете, за да знаем дали можем да се организираме и включим в прекрастната инициатива. Благодаря!

 • Karina Smirnova

  Karina Smirnova

  Здравейте,
  искам да попитам дали доброволците могат да дойдат по всяко време или само от 11ч ?

 • Magdalina Sokolova

  Magdalina Sokolova

  Здрасти! Исках да питам, има ли проблем с възръстта? Мога ли да участвам ако съм на 14?

 • Alexandra Mincheva

  Alexandra Mincheva (Animal Rescue Sofia)

  Здравей, Магдалина Соколова. Няма проблем, че си на 14 години - може да се включиш в разходките във Фермата. Поздрави!

 • Alexandra Mincheva

  Alexandra Mincheva (Animal Rescue Sofia)

  Магдалина, на сайта на АРС има декларация от родител, която да донесеш при първото си посещение, ако идваш сама - http://arsofia.com/bg/uchastvai/. Ако си с родител - направо заповядайте :)

More questions:

| Next > Last > >

Please, register on TimeHeroes.org before you submit a question. If you're already a hero, login .